#

« Takaisin

Uuteen kesään

Yleistä

”Uuteen kesään” on TM-Filmsin vuonna 2009 valmistunut täyspitkä draamaelokuva. Elokuvan tapahtumat pohjautuvat osittain Ulla Lappalaisen vuonna 2005 ohjaamaan ja käsikirjoittamaan näytelmään ”Saaren vangit”. Elokuvan käsikirjoittaminen kesti noin 13 kuukautta. Kuvaukset käynnistyivät tammikuun 27. päivänä 2007 ja jatkuivat kesään 2008. Elokuvan kutsuvierasensi-ilta oli 31.7.2009 klo 00.00 Hämeenlinnan Bio Rexissä.

Elokuvasta julkaistiin Uuteen kesään: Erikoisjulkaisu -versio syksyllä 2012, joka on katsottavissa YouTubesta!

Elokuvan kotisivu
Kuvagalleria

Elokuva:

Tarina:

”Uuteen kesään” on tarina Pekun (Elmeri Kumpuniemi) ja Janen (Nora Kokko) pitkän ystävyyden viimeisistä kamppailun hetkistä. Lapsuuden ystävien yhteinen taival uhkaa päättyä kun 18-vuotias Peku huomaa haluavansa elämältään jotain uutta. Vanhat pienet ympyrät eivät enää riitä. Peku etsii uusia tuttavuuksia ja asioita, sulkien Janen pois elämästään.

Ollessaan lapsia, Peku ja Jane tekivät verivalan ja lupautuivat ikuiseen uskollisuuteen ja ystävyyteen. Pekulle se oli vain leikkiä, mutta taikauskoinen ja naiivi Jane seisoo valan takana. Hänen mielestään Peku on pettänyt hänet.

Peku päättää uusine ystävineen lähteä kesälomalla retkelle syrjäiseen saareen joka oli ollut hänelle ja Janelle erityinen paikka. Mukanaan hänellä on myös uusi tyttö, Lispe (Maiju Jokinen), mikä on Janelle viimeinen loukkaus jonka hän aikoo sietää.

Saaressa nuoria odottaa kaikkea muuta paitsi rentouttava lomareissu. Veneen kadottua he ovat yksin. Myrsky nousee ja mystiset vainoajat ovat heidän perässään. Saari on lopullinen välienselvittelyn näyttämö, jolta kukaan ei verhojen sulkeuduttua palaa ennallaan.

Tekijät:

Ohjaus & käsikirjoitus: Miika Hakala & Tomi Pietilä

Tuottajat: Miika Hakala, Markus Puumala, Juha Lindstedt (exec.)

Kuvaus & Leikkaus: Tomi Pietilä

Musiikki: Karo von Rutenhjelm (score), Anielka (Vereen kirjoitettu (Janen teema))

Näyttelijät:

Elmeri Kumpuniemi, Nora Kokko, Markus Virtanen, Maiju Jokinen, Elina Salmenoja, Tuukka Savimäki, Timo Järvelä, Johanna Reilin, Ari PK Kiipula ja Jouni Lehtonen

Trailerit:

Trailer 2

Trailer 1

Score: